Isnin, 14 Februari 2011

Baby Canon

Hye u all..
hari ni aku nk bagitahu something..
aku da berjaya memiliki DSLR,,
Baby yang aku maksudkan adalah Canon 1000d..
kamera ni aku beli 2nd dari seorang fotographer jb..
yg aku dapat adalah.. body semua sekali aksesori kat dalam kotak kecuali kitlens..
dan juga lens 50mm f1.8..
semua sekali ake beli dengan harge 1050..

persoalan.. kenapa aku panggil Baby CAnon??

urmm..sebab 1000d ni adalah model entry-level je.. sesuai untuk yang baru nk gatal tangan ngetik gambar ni.. maklumla.. setting untuk budak2 je.. tu pun aku terkial-kial.. haha..

why choose canon instead of nikon??

coz all canon af motor is in the lens..
pernah dulu aku nyatakan nk amik d3100.. tapi pkir dan pkir..
ssh nanti aku nk cari lens.. pilehan aku yang sesuai mase tu adlah d90 sahaja..
dekat 3k lebih gak regenye.. mak aih.. aku bukan nyer anak orang kaye..
lagi pun aku baru nk terjun bidang fotografi ni.. 1000d is more suitable for me..

so,, instead of nikon i choose canon.. and maybe i will stick to canon for a while before i jump ship..

setiap benda ada limit dier.. canon 1000d ni pun ada limit dier jugak.. selagi aku belum capai limit dier.. selagi tu la aku akan pakai sampai bile2.. dan kalau aku nk upgrade sekalipun.. mungkin makan mase yang agak lame.. ikat perut woo angkat 1000d 2nd ni.. tiap malam makan biskut cicah air teh..

kepada kekasihku d3100.. cinta kita berakhir disini.. i da ad pilihan laen..
selamat tinggal..(sambil mendengar lagu dangdut selamat jalan romeo)